sparen en beleggen

Sparen & beleggen

Een potje opbouwen voor vervanging van dure huishoudelijke apparaten of een vermogen opbouwen om een lange reis te maken? Het is mogelijk door te sparen of te beleggen. Wij adviseren u graag over de beste optie voor u.

Indien u op korte termijn over uw inleg wilt kunnen beschikken, is een 'gewone' vrij opneembare spaarrekening wellicht de beste optie. Wij kunnen u binnen ons assortiment een spaarrekening aanbieden die vrij opneembaar is en bovendien een leuke rentevergoeding geeft.

Indien u uw inleg echter voor een langere periode wilt wegzetten, is 'actief vermogensbeheer' wellicht een zeer goed alternatief. De experts beheren uw vermogen aan de hand van uw persoonlijke 'asset allocatie' (vastgesteld aan de hand van antwoorden op 20 vragen op een risico-enquête formulier).

Sparen

Sparen is een populaire manier van vermogensopbouw. Het is namelijk zeer veilig. Regelmatig stort u een bepaald bedrag op een spaarrekening en over uw spaartegoed ontvangt u rente. De rentepercentages kunnen nog al eens verschillen per spaarrekening. Zet u uw geld bijvoorbeeld voor langere tijd weg, dan krijgt u meer rente. Ook is de rente vaak hoger als er een bepaald minimum saldo geldt voor de spaarrekening of als u via internet spaart.

Beleggen

Beleggen brengt wat meer risico’s met zich mee, maar het is wel dé manier om hoge opbrengsten te behalen. De meeste mensen beleggen in aandelen. Daarnaast is het ook mogelijk om te beleggen in opties, obligaties, deposito’s, onroerend goed of zogenoemde mixfondsen. Bij mixfondsen is de portefeuille opgebouwd uit verschillende vormen van beleggen. Hierdoor loopt u minder beleggingsrisico.

Combinatie met een hypothecaire lening

Wat u misschien niet weet is dat 'actief vermogensbeheer' goed te combineren is met een aflossingsvrije hypothecaire geldlening.

Om voor deze mogelijkheid in aanmerking te kunnen komen, is het van belang dat u 'overwaarde' heeft op uw huidige woning of dat u zelf over eigen middelen beschikt. Een combinatie van vermogensvorming en een voordelige hypotheek zal het resultaat worden.