motorrijtuigen

Zorgeloos onderweg

Als deelnemer aan het verkeer kunt u niet voorzichtig genoeg zijn. De wegen worden steeds voller en er wordt steeds harder gereden. In al die drukte is een ongeluk gauw gebeurd. Met de juiste verzekeringen weet u dat u zich om de financiële kant van een ongeval geen zorgen hoeft te maken. Wij adviseren u graag.

Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM)

Iedereen die een motorrijtuig heeft, zoals een auto, motor, scooter of brom- of snorfiets, is verplicht hiervoor een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u als bestuurder van een motorrijtuig door uw schuld aan (goederen van) anderen toebrengt. U kunt de WA-verzekering aanvullen met een cascodekking.

Cascoverzekering

Via de cascodekking is het mogelijk om schade aan het motorrijtuig zélf (inclusief storm, brand, diefstal, et cetera) mee te verzekeren. U kunt kiezen uit twee dekkingsvormen: beperkte cascodekking of volledige cascodekking. Heeft u uw WA uitgebreid met het laatste, dan bent u all-risk verzekerd. Beperkt casco vergoedt schade aan de auto door bijvoorbeeld brand, diefstal en natuurkrachten zoals hagel en storm, relletjes en loslopende dieren.

Ongevallen inzittendenverzekering

Neemt u regelmatig passagiers met u mee in de auto, dan mag een ongevallen-inzittendenverzekering niet ontbreken in uw verzekeringspakket. Als uw voertuig betrokken raakt bij een ongeval, dan vergoedt deze verzekering de medische kosten van u en uw passagiers. De inzittendenverzekering keert ook uit bij blijvende gedeeltelijke of volledige invaliditeit of overlijden van uw passagier(s) na een ongeluk. Er wordt dan een van tevoren afgesproken bedrag uitgekeerd, onafhankelijk van wie de schuldige partij is.

Aanhanger- en caravanverzekering

Gaat u regelmatig op pad met een aanhanger of caravan? Dan is een aanhanger- en caravanverzekering raadzaam. Deze verzekering dekt schade door bijvoorbeeld brand of storm. Bovendien kunt u de inboedel van uw aanhanger of caravan meeverzekeren.

Overige motorrijtuigen

Net als bij de auto geldt voor uw motorvoertuig op twee wielen een verplichte WA-verzekering, die u naar keuze kunt uitbreiden met een cascoverzekering.