uw woning verzekerd

Uw woning verzekerd

Naast de financiering van uw woning kunt u bij ons terecht voor het verzekeren van uw onderkomen en uw inboedel. Met het juiste pakket woonverzekeringen zijn uw woning en eigendommen optimaal beschermd.

Opstalverzekering

Heeft u een eigen huis gekocht met geleend geld, dan bent u meestal verplicht een opstal- of woonhuisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt schade aan het huis door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm. U en uw geldverstrekker hebben hiermee de garantie dat het onderpand van uw hypotheek, uw woning, na schade altijd in de oorspronkelijke staat hersteld of herbouwd kan worden.

Inboedelverzekering

Niet alleen uw huis zelf, maar ook uw inboedel kan beschadigen door onder andere inbraak, brand of waterschade. Met een inboedelverzekering wordt bij schade uw huisraad vergoed. De meeste inboedelverzekeringen zijn geïndexeerd. Dat wil zeggen dat de verzekering jaarlijks aan de waardeontwikkeling voor inboedels aangepast wordt. Wel zo handig, want hiermee voorkomt u onderverzekering, waardoor u slechts een gedeelte van de nieuwwaarde van de beschadigde goederen vergoed zou krijgen.

Glasverzekering

Als u een eigen woning heeft, dan is een glasverzekering vaak al opgenomen in de opstalverzekering. Bij een huurwoning zijn deze vaak in de huurovereenkomst verwerkt. Is dit niet het geval, of heeft u kostbare ramen in uw woning, dan is het raadzaam apart een glasverzekering af te sluiten.

Kostbaarhedenverzekering

Heeft u waardevolle eigendommen in huis, zoals kunst, antiek, kostbare sieraden of een meer dan gemiddelde hoeveelheid audio-, video- of fotoapparatuur, dan is een kostbaarhedenverzekering geen overbodige luxe. Deze verzekering vergoedt schade aan of diefstal van uw kostbaarheden voor zover deze niet is gedekt door uw inboedelverzekering.

Woonlastenverzekering

Arbeidsongeschiktheid of werkloosheid is tegenwoordig geen ondenkbare situatie meer. Stel dat dit u overkomt, dan gaat u er in inkomen flink op achteruit. Om te voorkomen dat u uw huur of hypotheeklasten niet meer kunt opbrengen, kunt u een woonlastenverzekering afsluiten. Bent u niet meer in staat om te werken of verliest u buiten uw schuld om uw baan, dan neemt deze verzekering (een deel van) uw maandelijkse huur of hypotheeklasten over.