in uw vrije tijd verzekerd

Zekerheid, ook in uw vrije tijd

Of u er nu alleen een dagje op uit trekt, samen een weekend in een andere stad vertoeft of met het hele gezin op een welverdiende vakantie gaat, ook op reis wilt u zekerheid. De zekerheid dat als u te maken krijgt met bijvoorbeeld diefstal, ongeluk of ziekte, u de financiƫle schade krijgt vergoed.

Reisverzekering

Verliest u op reis uw bagage of wordt u ziek tijdens uw vakantie, dan dekt een reisverzekering de schade aan uw spullen of de kosten voor medische hulp. Voor schade door risicovolle vakantiesporten, zoals bergbeklimmen of duiken, is een aanvullende verzekering vaak noodzakelijk. Als u vaker per jaar op reis of een weekend er tussenuit gaat, dan is een doorlopende reisverzekering aan te raden.

Annuleringsverzekering

U moet uw vakantie afbreken of u kunt uw reis helemaal niet laten doorgaan door ernstige ziekte een ongeval of een sterfgeval. Het gebeurt waarschijnlijk niet vaak, maar als het gebeurt, is dat heel vervelend. Een annuleringsverzekering vergoedt in ieder geval de financiƫle schade, zoals de vooruitbetaalde huur van het appartement of (een gedeelte van) de reissom.

Recreatie- en uitrusting verzekering

Als u op reis recreatieattributen meeneemt, zoals een boot, surfplank of duikuitrusting, dan is het raadzaam een recreatie-uitrustingverzekering af te sluiten. Deze vergoedt materiƫle schade aan uw materialen en eventuele inboedel na bijvoorbeeld brand, storm, inbraak of diefstal en biedt dekking voor aansprakelijkheidsschade.

Fietsverzekering

Ook voor uw nieuwe tweewieler zonder motoraandrijving is het mogelijk om een verzekering af te sluiten. U krijgt met de fietsverzekering schade aan uw fiets door diefstal, vandalisme en aanrijding vergoed. De premiehoogte is afhankelijk van uw woonplaats en het type fiets.

Aanhanger- en caravanverzekering

Gaat u regelmatig op pad met een aanhanger of caravan? Dan is een aanhanger- en caravanverzekering raadzaam. Deze verzekering dekt schade door bijvoorbeeld brand of storm. Bovendien kunt u de inboedel van uw aanhanger of caravan meeverzekeren.